Júl 17

Kurva (HPC) -Interjú

Mesélj pár szót magadról. Ki vagy, mióta fújsz?

Egy jó ideje már a „Kurva” becenevet használom.A Crew 1997-ben alakult,de én 1998-ban csatlakoztam hozzá.(HPC)Előtte is megvolt már a nexus ,de igazából innentől számít komolyabban a story.

Mesélj a stílusodról. Hogyan jellemeznéd? Mennyi munkát fektettél abba, hogy elérd a jelenlegi stylet?

Nem tudom igazából jellemezni.Szerencsére sikerült kialakulnia egy saját style-nak ami köthető hozzám.Viszonylag olvasható betűket szeretek használni. Egyszerűbb stílus, viszont a töltésben szeretem bonyolítani a színekkel és a vonalakkal.Ez magától jött és sokat használtam. Szinte mindig. Ezért ez kicsit hozzám köthető ez a fajta kidolgozás. Nyilván nem állítom,hogy én szartam a „spanyol viaszt”. Ezt ,hogy ez az én style-om inkább más writerek mondták nekem. Régebben sokat festettem így hamar tudott alakulni a stílus mivel ha az ember sokat fest akkor tapasztal is. Próbálgat,kitalál dolgokat. Nem mentem rá direkt arra,hogy a style kialakuljon. Jött magától az ami….

fullsizerender_8.jpg

Rendőr parák? Kötelező névcserébe belefutottál már?

Volt persze, de igazából sosem voltam az az igazi „HARDCORE” arc. Én az okos megfontolt writerek közé tartoztam aki végig gondolt mindig mindent. Ha a rendőrségre kellett mennem az mindig más faszsága, bénasága miatt volt. Ebből is lett elegem. Ahol éltem akkoriban mindenki tudott mindent mert kis város. Ezért is kellett ésszerűen cselekednem. Elegem lett,hogy más miatt vagyok parában mindig és itt nem a csapat társaimra gondolok!

 

Magánéletben, párkapcsolatodban okozott-e már valami galibát a graffiti?

Akkoriban nem. Csak a graffiti létezett!

fullsizerender_7.jpg

A graffitinek elég kemény anyagi vonzata van. Hogyan tudod finanszírozni az akciókat, esetleg szponzor?

Talán háromszor loptam festéket életemben 😀 Ahogy említettem nem voltam olyan hardcore arc. Azért egyszer a oneman wholecaromhoz összelopkodtam a festéket. Szponzor? Azt sem tudtuk mi az 😀 Minden pénzem erre költöttem. Ha volt valami minimal megrendelés akkor plusz abból tudtam még menteni kannákat.

 

Megrendelésekkel, hogy állsz? A graffiti jelenleg „csak” hobby vagy sikerül megélni belőle?

Abszolút hobby! Teljesen másból élek,de készítettem sok megrendelést és szerettem is. Ha jobban rámentem volna akkor lehet most abból élnék.

fullsizerender_3.jpg

Vont már az a pont, hogy úgy érezted végleg leteszed a kannát?  (Ha igen, miért?)

Nem! Nem lehet letenni szerintem. Ha pár év ki is marad akkor is visszatér az ember. Még ha csak „legálozni”is. Legalábbis attól függ kinek mit jelent vagy jelentett ez a dolog az életében. Vannak olyan példák itthon is aki egyszer már „king” volt és abbahagyta majd 10 év múlva újra aktívan kezdett festeni.

 

Legál vagy Illegál? Miért?

Mindkettő! De ma már csak legál. Annó vonatozni szerettem a legjobban. Imádtam és az a feeling ami akkor elkapja az embert, azt nem adja vissza semmi. Pont attól, hogy illegál. Azért is imádtam minden mellett mert amikor „action” van akkor az agyam kikapcsol és semmi más nincs. Olyan mintha kilépnék az életből és valahol máshol lennék ahol semmi nincs. Nincsenek gondok és nincsenek problémák.Mint a drog. Belövöd magad és elszállsz….aztán mikor lejössz róla újból kívánod.

 

Legálfalak használatának vannak szabályai? Te, hogyan látjod a jelenlegi helyzetet? Ki festhet, és miért? Bárki bárkit fedhet? Hogy alakul Magyarországon a legálfalak hierarchiája?

Én úgy hallottam,hogy mostanában nincs ilyen szabály. A legál falra bárki bármikor festhet bárkire. Az én koromban ez nem így volt. Akkoriban azért egy nagyobb nevet nem fedtem volna le tiszteletből. DE ez akkor volt. Amúgy ezt most sem tenném. Vagy ha igen akkor egy telefont megér…legalábbis én így látom.

img_6526.JPG

Meséld el a legemlékezetesebb fújást!

Nem tudok kiemelni egyet mert nagyon sok volt. Talán egy storyt elmesélnék ami érdekes volt és jó élmény.

2004-ben vidéken egy hip hop jam-en festettem egy szerintem is elég jó rajzot. Aztán észrevettem ,hogy mögöttem áll Rapa a PNC-ből és nézi mit csinálok. Eléggé beszartam, de később megállított és azt mondta szó szerint,hogy: -jó a style-od gyerek!

fullsizerender.jpg

Köszönjük, hogy időt szántál ránk! Kinek/kiknek küldenél egy pacsit?

Első körben a csapatomnak küldenék egy BIG UP!-ot!

Amúgy meg minden writernek ,fiatalnak és öregnek!

És nagy thanks mint Tom Hanks!

Peace